
تاریخچه تشکیل انجمن
در سه دهه گذشته همواره مقام معظم رهبری در توصیه به صرفه جویی در مصرف انرژی تاکید داشتند که در همین راستا در برنامه سیاست های اقتصادی 20 ساله کلان کشور تا افق 1404 نیز در بند 7 آن تاکید بر بهینه سازی مصرف و کاهش شدت انرژی شده است. در برنامه های پنج ساله توسعه کشور از برنامه سوم تا برنامه ششم همیشه دارای بندهایی مبنی بر بهینه سازی مصرف در برنامه های مصوب وجود دارد. در دهه 90 برای اجرای برنامه های مصوب 5 ساله، بند (ق) تبیین شده که در این بند دولت مکلف شده است که هر گاه بخش خصوصی اقدامی انجام دهد که صرفه جویی انرژی بوجود آید می بایست اصل سرمایه و سود آن را از محل سوخت صرفه جویی شده برابر قیمت فوب خلیج فارس باز پرداخت نماید.
در همین راستا شرکت پارادیس خاورمیانه، شرکت پایا مبدل و شرکت شایان برق در سال 1392 پیشنهاد تعویض 1 میلیون چراغ خیابانی 150 وات بخار جیوه موجود با چراغ های 30 وات LED را به شرکت بهینه سازی مصرف انرژی به مدیریت مهندس سیف ارائه دادند که با پیگیری های متعدد بالاخره کتبا مخالفت خود را اعلام و مدعی بودند که روشنایی به وزارت نفت ربطی ندارد. با اعتراض ما متقاضیان به این تصمیم، بحث به جلسه با رییس هیئت مدیره شرکت جناب مهندس رحمتی رسید که در این جلسه با کلیات موضوع موافقت و جهت اظهار نظر در سال 93 به شرکت توانیر که در آن زمان مهندس حائری مدیر عامل بودند، ارجاع شد. نگرانی ما در آن مقطع این بود که این قوانین همه یکساله به عنوان بند (ق) است و امکان برنامه ریزی وجود ندارد که با پیگیری به عمل آمده بند (ق) در ماده 12 قانون رفع موانع تولید در سال 1394 به تصویب و جهت اجرا به دولت ابلاغ شد.
در آیین نامه که برای اجرای این ماده از قانون به تصویب رسیده بود مشکلاتی وجود دارد که تاکنون نیز مرتفع نشده است که در جلسه متشکله در اتاق ایران با حضور وزیر صمت، وزیر اقتصاد، رئیس حفاظت از محیط زیست، وزیر نفت، معاون رئیس جمهور، قوه قضاییه، نماینده مجلس جهت رفع مشکل تشکیل جلسه که هنوز هم پیگیر رفع آن مشکل هستیم. ده ها جلسه در توانیر و وزارت نیرو برای متقاعد کردن مدیران برای قبول پیشنهاد به عمل آمد که همیشه با مخالفت مواجه می شدیم که در نهایت در سال 1396 مجوز تعویض 5 میلیون لامپ مهتابی با تیوپ های LED در شورای اقتصاد مصوب و جهت اجرا به وزارت نیرو ابلاغ که متاسفانه تاکنون این پیشنهاد اجرا نگردید. از سال 1392 با توجه برخورد های غیر منطقی به این نتیجه رسیدیم که باید تشکیل یک انجمن بدهیم که تصویب و اخذ مجوز این اقدام نیز 6 سال وقت ما را گرفت تا در 1398/30/11 موفق به اخذ مجوز از وزارت کار گردیدیم.
اهداف انجمن
وقتی مردم جامعه ای به آسایش و پیشرفت دست می یابند که متناسب با زمان به تکنولوژی و دانش روز دنیا دسترسی داشته باشند لذا همزمان با استفاده عمومی تکنولوژی روشنایی فوق کم مصرف LED در دنیا در کشور ما نیز پیگیر جایگزین نمودن آن با محصولات غیر استاندارد روشنایی موجود به منظور دستیابی به اهداف ذیل گردیدیم:
- همگامی با مجامع بین المللی جهت پایداری حفظ محیط زیست
- کمک به صنعت تولید برق کشور با کاهش مصرف به خصوص کاهش پیک شبانه مصرف روشنایی
- کاهش 75 درصدی مصرف برق روشنایی هموطنان
- کمک به محیط زیست با کاهش آلاینده های جوی در تولید برق
- جلوگیری از نفوذ پسماندهای تولیدات روشنایی غیر استاندارد به محیط زیست
- ایجاد تکنولوژی هوشمند مصرف روشنایی در معابر عمومی و خصوصی برای هموطنان
- افزایش چند برابری طول عمر محصولات روشنایی از 8000 ساعت به 100000 ساعت متناسب با نوع انتخاب محصول
- استفاده از مزایای روشنایی LED (خیرگی کمتر، کیفیت نور بهتر و…)
- انتقال تکنولوژی تولید محصولات LED و بومی سازی آن
- مشاركت و همفكری با مراكز تصميم گيری دولت در تدوين آيين نامه ها و مقررات مرتبط با صنعت برق
- حمايت از ساخت داخل و فناوری بومی با تاكيد ويژه بر هم افزايی ظرفيت های موجود
- ساماندهی فعاليت اعضا در راستای بهبود كيفيت توليد و خدمات
- ايجاد فرصت ها و ظرفيت های جديد اقتصادی و تجاری در حوزه صنعت برق كشور
- گسترش رايزنی و مذاكره با مراكز تصميم ساز كشور به منظور ايفای نقش موثر در فرآيند سياست گذاری عمومی صنعت برق ايران و پايش تصميمات در اين زمينه
- تقويت بنيه صادراتی صنعت برق، به نحوی كه دسترسی شركت های توانمند به بازارهای خارجی افزايش و زمينه كسب وكار داخلی برای شركت های كوچک تر توسعه يابد
- تلاش برای حذف انحصار و شكل گيری شرايط متوازن و رقابتی در حوزه صنعت برق
- ترويج ارتباط نزديک تر ميان اعضا و گسترش تفاهم درون خانواده صنعت برق
- ايجاد ظرفيت های آموزشی برای رشد و به روز نگهداشتن توانايی ها، تخصص ها و ظرفيت های علمی و فنی اعضا
- تلاش برای ايجاد وفاق و حفظ منافع مشترک به منظور حضور توانمند و متحد در بازارهای منطقه
- اطلاع رسانی و آموزش قوانين، بخشنامه ها و تغييرات مرتبط با صنعت برق برای اعضا
سیستم ها و روش ها
- دارای برنامه راهبردی استراتژيک
- سيستم مديريت كيفيت ISO: 9001-2008 از CCPL نروژ
- سيستم رسيدگی به شكايات اعضا ISO: 10002-2004 از CCPL نروژ
- سيستم اتوماسيون اداری و كارتابل الكترونيک در دبيرخانه انجمن
- چارت تشكيلاتی، شرح وظايف و شرح مشاغل مصوب شده توسط هيئت مديره
- بانک اطلاعاتی قوانين و مقررات مرتبط با صنعت برق
- بانک اطلاعاتی اعضا و سازمان ها و نهادهای مرتبط با حوزه برق و انرژی
- بانک اطلاعاتی كشورهای هدف صادراتی صنعت برق كشور
- تدوين سند راهبردی كسب و كار بخش خصوصی صنعت برق